Нов инструмент на изкуствения интелект ще подпомогне издателите. Компанията Гугъл (Google)

...
Нов инструмент на изкуствения интелект ще подпомогне издателите. Компанията Гугъл (Google)
Коментари Харесай

Изкуствен интелект в помощ на журналистите. Нов Инструмент на Google

Нов инструмент на изкуствения разсъдък ще подкрепи издателите. Компанията " Google "  (Google) проучва  опцията за  потреблението на принадлежности за изкуствен интелект за писане на нови публикации и е в развой на диалози с  издатели за потреблението на принадлежности, които да подкрепят публицистите. Това съобщи късно през вчерашния ден представител на компанията, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция

Той не посочва издатели, само че в. " Ню Йорк Таймс " заяви, че " Google " е водил полемики с " Вашингтон пост " и " Нюз корпорейшън " (News Corporation), притежателя на " Уолстрийт джърнъл "   и даже със самия " Ню Йорк таймс ".
-->
Тези принадлежности за изкуствен интелект подкрепят публицисти чрез  опции за заглавия и разнообразни стилове на писане, с цел да " се увеличи качеството на работата им и продуктивността ", сподели представител на " Google ", добавяйки, че става дума за " ранни стадии на изследване на хрумвания ".

" Тези принадлежности просто не са предопределени и не могат да заменят значителната роля, която публицистите имат в предаването, основаването и инспекцията на обстоятелствата в публикациите си ", сподели представителят.

Въпреки това някои управителни лица, поискали анонимност, които са се срещнали с презентацията на " Google ", я дефинират като притеснителна, осведоми в. " Ню Йорк таймс ". Инструментът за изкуствен интелект е именуван " Генезис " на вътрешно равнище в " Google ", съгласно вестника, който се базира на осведомени източници.

Говорител на " Нюз корпорейшън " отхвърли да разяснява обявата на " Ню Йорк таймс "   за инструмента за изкуствен интелект, само че съобщи: " Имаме отлични връзки с " Google " и оценяваме дълготрайния ангажимент на основния изпълнителен шеф Сундар Пичай към публицистиката ".

" Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост " не разясниха новината.

Тази информация се появява дни, откакто Асошиейтед прес разгласи, че ще си партнира с " Оупън Ей Ай " (OpenAI), притежателя на " ЧатДжиПиТи " (ChatGPT) за изследването на потреблението на генеративния изкуствен интелект в вести. Това съглашение може да сътвори казус за сходни партньорства.

Някои издания към този момент употребяват генеративен изкуствен интелект за наличието си, само че новинарските изявления възприемат постепенно технологията поради опасенията, че тя генерира в действителност погрешна информация и не може да отсее наличие, основано от хора и компютърни стратегии, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР